Een van de kenmerken van Kopwit is dat ze graag samenwerking aangaat met andere schrijvers en kunstenaars.


Celloproject op scholen

Poëzienetwerk Kopwit Zutphen en omstreken probeert met Stichting Izó via het Coöperatiefonds van de Rabobank geld bij elkaar te krijgen voor Cello & Poëzie & Scholen.

Cellisten van de Celloweken Zutphen en dichters werken in dit tweejarige project op een creatieve manier samen om te komen tot nieuwe muziek, poëzie en tot nieuwe creaties en optredens. Scholieren in het basis- en middelbaar onderwijs worden uitgenodigd deel te nemen aan een interactief creatief proces. Op deze manier maken jongeren kennis met klassieke muziek en poëzie. Alles zal leiden tot presentaties voor publiek, voor scholen, sponsors en mogelijke anderen én tot een of meer cd’s, met bijgevoegd een boekje met daarin informatie over de deelnemers, de muziek, de poëzie en de scholen.

Leden van de Rabobank kunnen dit project steunen door te stemmen op www.stemophetcooperatiefonds.nl (klik op Zutphen, ga naar pagina 2, en klik op Stichting Izó Zutphen. Directe link: https://www.stemophetcooperatiefonds.nl/project/view/id/5018) Stemmen kan tot 1 augustus.

Coöperatiefonds Rabobank

Rabobank Graafschap-Noord stelt 200.000 euro beschikbaar voor projecten die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in de regio ten goede komen. In Zutphen kan 51.000 euro verdeeld worden. Op www.stemophetcooperatiefonds.nl staan alle projecten die een aanvraag ingediend hebben. Leden van de Rabobank kunnen stemmen en de projecten die de meeste stemmen weten te verzamelen ontvangen bij de realisatie de aangevraagde bijdrage uit het fonds. Stemmen kan tot 1 augustus.

2013

Dichters van Kopwit en kunstenaars van de Kunstconnectie Zutphen maken werk over de Walburgiskerk in Zutphen. Gezamenlijke expositie in de kerk.

2012

Kunstenaars en dichters inspireren elkaar in de jaarlijkse kunstroute, resulterend in gezamenlijke exposities en optredens en de publicatie van de kunst- en gedichtenbundel Genius Loci.

Dichters van Kopwit schrijven nieuw werk voor Natuurmonumenten-gebied Het Groote Veld. Publicaties: wandelgids en bundel.

2011

Kunstenaars en dichters inspireren elkaar in de jaarlijkse kunstroute, resulterend in gezamenlijke exposities en optredens en de publicatie van de kunst- en gedichtenbundel Dichter bij Kunst.

In een project met Museum Henriëtte Polak schrijven dichters nieuw werk naar aanleiding van de tentoonstelling Mijn minnaar en ik van Natasja Bennink en Onno Broeksma.

2010

Kopwit sluit aan bij het Chocoladefestival in Zutphen. Twintig chocoladezoete verzen hangen in etalages, er zijn voordrachten en exposities.

Culturele uitwisseling met Zutphens stedenpartner Satu Mare (Roemenië). Werk van Kopwit-dichters verschijnt in Roemeense literaire bladen en de bundel NederRoem verschijnt, met vertaalde gedichten van Nederlandse en Roemeense dichters. Literaire avonden in Zutphen en Satu Mare.

2009

Wielerronde Vuelta start in Zutphen: Kopwit-dichters presenteren verzen in etalages.