Beste schrijver,
Zo gaat je kind naar de eerste klas, zo is het weer SUAW-tijd en ben je alweer ernstig laat met je bericht daarover - de tijd vliegt wèrkelijk. Tsja, en mijn verbinding met die tijd heeft al zo lang ik me kan heugen wat weeffoutjes, of zoals datzelfde kind vorige week zei: "Maar pap, met jou kunnen we altijd zo lekker net niet te laat komen..." Maar enfin, komende maandag 10 september is het weer zover, Luxor Theater keldercafé, 19u45 verzamelen, 20u start stille uur - het bekende recept. Heb ik nog iets? Jazeker! Komend weekend zitten we ietwat in een SUAW-spagaat. Aan de ene kant zijn er za en zo 8 en 9 sept de door Marie-Anne georganiseerde laatste voorleesmiddagen van deze zomer:
beide dagen 14-16u, De Overtuin Warnsveld Maar op zondag is daar ook de eerste Presentatieronde genomineerden Stadsdichter Zutphen 2019-2020 en onder die genomineerden bevindt zich SUAWZ-er Jet Rotmans.
De kandidaat-stadsdichters maken overigens deel uit van een breder programma in het kader van Open Monumentendag 2018. Hoe dan ook wat SUAWs te doen komend weekend :) Hopelijk tot maandag, anders tot woorden, salukes, Peter-Jan

6575 Tekstbureau Dhr. P. Vermeij MA./MSc. , Waterstraat 5 ,7201 HM Zutphen, +31638500641
info@6575.nl www.6575.nl

Beste schrijver,
Het is echt veel te equatoriaal om achter een laptop te zitten, dus ik ga voor deze keer heel kort houden.
Op 13 augustus is de volgende Zwijg en schrijf Zutphen editie. Zelfde verhaal als altijd: 19u45 verzamelen , 20u00 stille uur, 21u15 nabespreking, rond 22u30 klaar , ajb één concentratie van de Luxor bar afnemen. Ik ben vandaag met vakantie ben je hoeft niet te reageren op dit bericht; ik zie de 13e wel wie er allemaal zijn :)
Nog twee mededelingen:
Op 4 augustus presenteert SUAWDeventer-vriend Wibo Kosters zijn eerste dichtbundel, geïllustreerd door zijn mode-broer Bas Kosters en uitgegeven door Anderszins Uitgeverij - klik hier voor de details.
En op 5 augustus is er SUOW voorleesmiddag op de Kaardebol in Zutphen; zie de uitnodiging in de bijlage, waar je ook een artikel over de eerste voorleesmiddag vindt voor een sfeerimpressie. Veel vrije uitnodiging gewenst, groeten, Peter-Jan

6575 Tekstbureau Dhr. P. Vermeij MA./MSc., Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen, +31638500641,
info@6575.nl, www.6575.nl

"Voor elk feit is er een oneindig aantal hypothesen. Hoe meer je eruitziet, hoe meer je ziet. " Robert M. Pirsig

Ja beste schrijver,
11 juni is het weer zo ver: stil schrijven in Zutphen ... Dat is potdomme volgende week al, wat ik je brom, sakkerse lolbief!
(er is hier nogal wat Berenboot gedraaid, taal was zeg maar redelijk wel van de schrijvers van die verhalen, aanrader;)) Heb ik verder nog iets te melden? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Niets. Maar heb je dringend een schrijfwedstrijd nodig, kijk dan hier . Of wil je ooit iets lezen van je volslagen collega collega's, kijk dan hier . Anders dan dat, komt dat schrijven, volgende week, 19u45, Luxor keldercafé. Tot dan, salukes, Peter-Jan

6575 Tekstbureau, Dhr. P. Vermeij MA./MSc., Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen, +31638500641 info@6575.nl,  www.6575.nl "Voor elk feit is er een oneindig aantal hypothesen. Hoe meer je eruitziet, hoe meer je ziet. "  Robert M. Pirsig

beste schrijver,
Volgende week is het weer zo ver: een nieuwe editie SUAWZ. Met deze keer wederom helemaal niets bijzonders, niets nieuws, niets flitsends, niets snels, niets in honderdduizend kleuren en volledig zonder toeters en bellen !!! Alleen maar een uurtje in stilte schrijven .... De oase in dit Westers bestaat waar je alweer een maand met slim op zit te wachten, natuurlijk :) Voor wie geen idee heeft waarom waarheen nog geen 2 tips:
DE GROTE LOWLANDS SCHRIJFWEDSTRIJD - deadline 5 juni, proza ​​1000 à 1500w
DE STADSGEDICHTENWEDSTRIJD 2018 , van utgeverij Kontrast, deadline 18 juni, poëzie van max 35 regels met als onderwerp een bewoonde omgeving naar keuze. En verder, tot volgende week, geniet van de zon en daarna weer van de regen, adios, Peter-Jan

6575 Tekstbureau, Dhr. P. Vermeij MA./MSc., Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen, +31638500641
info@6575.nl, www.6575.nl

"Voor elk feit is er een oneindig aantal hypothesen. Hoe meer je eruitziet, hoe meer je ziet. " Robert M. Pirsig

Beste schrijvers,
Het is al bijna zo ver: op 10 maart staan ​​15 van jullie op de planken in het filmzaal van het Luxor.Nu nog de 80 plaatsen bezet krijgen :) Ik heb een persbericht verzonden, maar zal door werkdrukte weinig tijd hebben om verdere promotie te ondernemen (flyers, posters ed, het gaat nog wel lukken, maar is eigenlijk al kort voor de happening). Dus doe ik bij dezen ook een beroep op jullie: Ten eerste: kom zelf luisteren en nemen mensen mee :)
Ten tweede: op de SUAWZ facebook pagina heb ik een evenement aangemaakt - als je fb hebt en gebruikt, zou je dat dan willen leuk vinden en delen in je eigen netwerk?
EVENEMENT GEGEVENS:
In het kader van de Boekenweek 2018 organiseert Zwijg en schrijf Zutphen in samenwerking met Luxor Filmtheater een voordrachtmiddag in de filmzaal. Van 14 tot 17u treden 15 schrijvers en dichters op met eigen werk rond het boekenweekthema 'natuur'. De toegang is gratis, vol is vol (er zijn 80 plaatsen). Het programma is opgedeeld in 3 blokken van 5 schrijvers met steeds een pauze tussendoor. In de twee pauzes kan in en uitgelopen worden.
Blijft de voordrachten blijft de deur dicht. In de kelder van het Luxor bevindt zich het Theatercafé waar je terecht kunt voor drankjes. Bij voorbaat dank voor wat je kan doen om te helpen de zaal vol te krijgen :))) EN DAN NOG DIT De maandag na de voordrachtmiddag, 12 maart, is de eerstvolgende SUAWZ bijeenkomst.
Ik hoop velen van jullie dan weer te zien in de Luxor kelder :) Wees gegroet op deze vriezige maandagochtend, Peter-Jan

6575 Tekstbureau, Dhr. P. Vermeij MA./MSc., Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen, +31638500641
info@6575.nl, www.6575.nl

"Voor elk feit is er een oneindig aantal hypothesen. Hoe meer je eruitziet, hoe meer je ziet." Robert M. Pirsig

Beste schrijver,
Nog een bericht over de SUAW voordrachtavond rond vrijdag in het Prachtigcafé: de deuren gaan om 19u open en we beginnen om 19u30 . Wie weet tot dan, groeten, Peter-Jan

6575 Tekstbureau, Dhr. P. Vermeij MA./MSc., Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen, +31638500641
info@6575.nl, www.6575.nl

"Voor elk feit is er een oneindig aantal hypothesen. Hoe meer je eruitziet, hoe meer je ziet. " Robert M. Pirsig

Beste schrijver,
Als je zelf gaat voordragen weet je dit, maar zo niet: Volgende week vrijdag 26 januari is de SUAW voordrachtavond in Het Genietcafé !!!  We beginnen om 19u30 with the program and their will to about to 22u kunnen genieten van de verhalen en de verhalen van SUAW Deventer en Zutphen. Heb je zin om te luisteren? Wees welkom !!! Adres: Oude Bornhof 55-57 .
Wie weet tot de 26e en anders is 12 februari weer een nieuwe editie SUAWZ! hartelijke groet, Peter-Jan
PS Enneh, ben je een deelnemende voordrager maar heb je nog geen antwoord antwoord mijn vraag wil zeggen, zou ja dat dan alsnog willen doen? Bvd :))

6575 Tekstbureau, Dhr. P. Vermeij MA./MSc., Zaadmarkt 94, 7201 DE Zutphen, +31638500641
info@6575.nl, www.6575.nl

"Voor elk feit is er een oneindig aantal hypothesen. Hoe meer je eruitziet, hoe meer je ziet. " Robert M. Pirsig

SUAWZ editie in de herfst: 13 november: NIEUWE EDITIE KOP HOUWE EN SCHRIJVEN :))) in het Luxor Filmtheater.
Wie heel snel kan dichten of nog iets prachtigs over de winter heeft liggen: grijp deze kans! DEADLINE 16 NOV
Ben je dol op liedjes over schaamhaar? Kijk dan eens naar deze wedstrijd, die geïnspireerd is op deze tentoonstelling. DEADLINE 22 NOV
Voor het serieuzere werk, met een heuse schrijfopleiding als hoofdprijs, doe dan mee met deze wedstrijd over het kerstdiner. DEADLINE 24 DEC

Poëzieclub Kopwit viert Poëzieweek met Kira Wuck en Victor Vroomkoning

woensdag 5 februari 2014, 20 uur, refter Stedelijk Museum, Rozengracht Zutphen, entree 10 euro, kaarten via info@kopwitzutphen.nl


Met prijswinnende dichters, twee slamdichters en de kersverse stadsdichter van Apeldoorn viert poëzienetwerk Kopwit op woensdag 5 februari 2014 de Poëzieweek in Zutphen.


Kira Wuck is een jonge Amsterdamse dichter die de laatste tijd in de schijnwerpers staat. Haar debuutbundel Finse meisjes werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, en leverde haar de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs en de vijfjaarlijkse Eline van Haaren-prijs op. Op het podium doet ze het goed, getuige de winst in het NK Poetry Slam. 


Iemand die ook grossiert in literaire prijzen, en die te gast is op 5 februari, is Victor Vroomkoning. Deze oud-stadsdichter van Nijmegen, publiceerde onlangs zijn nieuwste bundel Paren, en vierde daarvoor zijn 25-jarig dichterschap met de bloemlezing Ommezien. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Pablo Nerudaprijs en in 2006 de Karel de Grote-prijs van de stad Nijmegen. Dat jaar ook won hij met zijn bundel Stapelen de Publieksprijs voor de beste gedichtenbundel van 2005.

Een andere oud-stadsdichter, die van Zutphen, komt ook langs. Hanz Mirck, in januari benoemd tot stadsdichter van Apeldoorn laat van zich horen. Andere gasten: uit Zutphen Niek Hietbrink en Greetje Scholten en de Dordrechtse slammer Josse Kok. Voor de muziek zorgt celliste Wilma Pistorius.

De poëzieavond van Kopwit op 5 februari is een gevolg van het winnen van de Vriendenprijs van de Zutphense Musea eind 2012. Met de keuze voor de refter van het museum haalt Kopwit opnieuw de banden met het museum aan. Celliste Wilma Pistorius verbeeldt de band die sinds die uitreiking bestaat tussen Kopwit en de mede genomineerde voor de Vriendenprijs: Cellofestival Zutphen.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen aan de zaal. Reserveren kan via info@kopwitzutphen.nl of telefonisch bij boekhandel Van Someren en Ten Bosch: 0575-513512 (gereserveerde kaarten tot 19.45 uur ophalen). De dichters hieronder kwamen in Café Pierrot te Zutphen om de Hanze Steden aan elkaar te knopen... 

Herman Posthumus Meyes uit Deventer 

Geert Zomer uit Harderwijk 

Greetje Scholten uit Zutphen 

 Daphne Kalff uit Zutphen

Tim Pardijs uit Zutphen 

Piet Luijer uit Harderwijk 

Jos Paardekoper uit Deventer 

Ineke Hamstra uit Wijchen

Jan Vijn uit Doesburg 

Poëzieclub Kopwit gastheer

van Hanze Poëziekaravaan

woensdag 27 november, 20 uur, café Pierrot, Houtmarkt 54, Zutphen

Op woensdag 27 november houdt Poëzieclub Kopwit in café Pierrot aan de Houtmarkt 54 in Zutphen vanaf 20 uur weer een literaire avond met voordrachten. Dit keer komen dichters uit de Hanzesteden Deventer, Harderwijk en Doesburg op visite.

De avond opent met onze Zutphense schrijfster en kunstenaar Greetje Scholten. Daarna volgt Jan Vijn uit Doesburg. Hij noemt zich dichter van onderweg omdat hij toegankelijke manier probeert te schrijven over gebeurtenissen uit zijn leven. Hij publiceerde twee bundels in eigen beheer en organiseert poëziemanifestatie in zijn woonplaats. Ineke Hamstra dan, publiceerde gedichten in twee Zuid-Afrikaans-Nederlandse bundels.

Dichter Piet Luijer is voorzitter van de literaire culturele kring Apollo in Harderwijk en bracht twee bundels uit in eigen beheer. Verder is hij bekend van festival Het Park Vertelt. Als extraatje naast het schrijven maakt hij ook muziek. Als troubadour op zijn gitaar verzorgt hij ook de muziek deze avond. Daphne Kalff bracht onlangs bij Boekscout haar debuutbundel Plusminus de Liefde uit. Daarin, en op deze Kopwit-avond, gedichten over de gewone dingen van het dagelijks leven, zoals de liefde, ingezoomd op details met subtiele humor.

Jos Paardekooper is voormalig stadsdichter van Deventer en richtte daar mede het Deventer Dichterscafé op. Hij wordt gevolgd door Herman Posthumus Meyjes, die sinds augustus de nieuwe stadsdichter van Deventer is. De selectiecommissie noemt hem een klassiek dichter en omschrijft zijn werk als fijnzinnig, genuanceerd en tijdloos, met zelfspot en af en toe een ondeugend randje. Tenslotte draagt Geert Zomer verzen voor. Hij was in 2011 en 2012 stadsdichter van Harderwijk en publiceert in 2014 zijn derde dichtbundel, Binnenman getiteld (uitgeverij Liverse).

Presentatie: Pieter Bas Kempe. Entree voor bezoekers kost 3 euro. Opgeven voor het volgende open podium van Kopwit kan via timpar@hotmail.com.

Vier keer per jaar organiseert Kopwit een literaire avond in Grand Café Pierrot in Zutphen. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hieronder foto's van de avond op 17 april 2013, foto's: Rein Lammers

voorlezende dichter: Maarten Buser

voorlezende dichter: Niek Hietbrink

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kopwitleden gaan wel eens op pad, onlangs naar de Bibliotheek van Harderwijk, we noemden het 'Kopwit aan Zee'.

Hier kunt u films vinden over Kopwitleden in de bibliotheek: Anna Wiersma, http://youtu.be/3QKbQvgMxE4  Pieter Bas Kempe, http://youtu.be/52urIohre4s en Louis Radstaak  http://youtu.be/yIMZ7ijlCrE